Het kookclubje. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lotte Heuff - WaarBenJij.nu Het kookclubje. - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Lotte Heuff - WaarBenJij.nu

Het kookclubje.

Door: Lotte

Blijf op de hoogte en volg Lotte

23 Mei 2007 | Nederland, Amsterdam

Het kookclubje van Meie, Iris en Lotte (oftewel Buks, Kwat en Tuf(fie)).

Jaja, omdat we weer eens een weekje goed en gezond wilden eten zijn we een kookclubje begonnen. Wat eigenlijk niets meer inhoudt dan: iedere avond iets lekkers en gezonds verzinnen en inkopen doen om dat te maken… ;) Dat vervolgens koken en lekker opsmikkelen.

Deze week serveren wij voor U (oh nee, voor ons):

Maandag:
Overheerlijke, driekleurige fusilli overgoten met een heerlijke pesto-tomatensaus. Deze saus bevat verse broccoli, courgette, uien en lekkere, malse stukjes kipfilet. Maandag is een niet uitgaansdag en dat is maar goed ook, want naast de kruidige pesto is het kipfilet gebakken met knoflook. Het toetje van vanavond: verse ananas! Smakelijk!

Dinsdag:
Dinsdag is weer een pastadag. Vandaag echter iets totaal anders: Lasagnette in twee op elkaar afgestemde kleuren: blank en verdi! En ook de groenten zijn hier op afgestemd: vandaag zit er in de milde rode saus: lekker met knoflook gekruid gehakt (helaas, weer geen uitgaansavond), uien, spinazie, tomaat en courgette! Allemaal even vers en even heerlijk als het klinkt! Dat is weer genieten! Bon appetit!

Woensdag:
Heden avond is Lot uitgenodigd voor een afscheidsetentje. Onze ohhh zo gezonde en vooral lekkere maaltijd kan dus niet doorgaan. Maar: morgen weer een dag, dus onze plannen worden gewoon een dag verschoven. Het gaat allemaal zo makkelijk hier!

Benieuwd wat er morgen op het menu staat? Kijk morgen weer hier!

• 23 Mei 2007 - 17:36

Joukje:

Ja en nou wel bijhouden he! als ik dan keer inspiratieloos ben.. kan het volledig recept hier niet ook komen??? :P

• 23 Mei 2007 - 17:51

Kwat:

Ik tipje van de sluier...

Advocado. Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

• 23 Mei 2007 - 18:30

Dea :

Ik denk dat er morgen wel een salade met pijnboompitjes (geroosterd )met geitenkaas en honing op het menu zal staan en daar past zeker de advocado bij en een glaasje gekoelde witte wijn of rose zal daar zeker bij smaken .
    Maar dames mooie voornemens daar hou ik wel van eetsmakelijk

• 23 Mei 2007 - 19:41

Suuske:

klinkt lekker allemaal!
    en ga je voor ons dan een van die overheerlijke recepten een keertje koken als je terug bent ;)
    en ik ben het ook met jouk eens..lekker bijhouden, dan kan ik nog eens ideeën op doen! :)
    liefs

• 23 Mei 2007 - 21:35

Kris:

hmmm Lot klinkt heerlijk! Ohh ik ben net terug van de Wooste mannen en en ze hebben hun nieuwe videoclip getoond op een groot scherm en en de nieuwe single is toch speak :D! Maar geen idee of het ook ons op het hoesje wordt, maar ach, evengoed leuk :) En en ik heb de clip natuurlijk gefilmd met mn telefoon, stuur hem zo snel mogelijk :D

Love you so much babe! tot snel! kus

• 24 Mei 2007 - 06:57

Henk:

Lekker, goed initiatief, veel plezier, mag ik een keertje meedoen? Hmm, gelukkig, ik zie Dea's suggestie(ik hou m'n hart vast als ik aan het studentenbudget denk), dat komt goed en is een stuk makkelijker bereisbaar.

• 24 Mei 2007 - 07:35

Eva:

hallo,

ik ben eva, volg de opleiding SPH en wil volgend jaar graag stage gaan lopen op curacao. Graag met de doelgroep kinderen..Ik kwam deze site tegen. Je loopt stage bij Pasadia..
    ik zou er graag wat meer over willen weten.. zoals ik het op internet lees zijn veel studenten die er hebben stage gelopen veel plezier bij gehad. het lijkt mij ook een hele leuke plaats.

hoe ervaar jij dat?
    wat voor iets moet ik me voorstellen? ze hebben geen internet site ofzo he? ik heb ze een mail gestuurd maar hier heb ik nog geen reactie op ontvangen.. (info@sgrgroep)
    hoe is de begeleiding? moet je papiaments kennen? ik ben nu bezig met een beginnerscursus..moet je verder nog een andere taal beheersen?
    wat zijn je taken? hoe ziet een dag eruit? hoeveel dagen in de week werk je? wat zijn je werktijden? verdien je?
    zijn er nog andere dingen die je kunt vertellen dan hoor ik ze graag..

mijn mail adres is: eva_bree@hotmail.com
    alvast bedankt.
    groetjes eva

• 24 Mei 2007 - 10:21

Eef :

Heey Lot!
    Ik stel voor dat jij, ummm, dinsdag avond ff naar Nijmegen toe komt en dan voor ons kookt! :D Elf en Dave zijn dan ook bij me, nodigen we Anne nog uit en gaan we daarna naar Merleyn?!
    Rond 7 uur is prima!
    Tot dinsdag!