Christoffelberg!
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
03 December 2006 | Nederland, Amsterdam
Jaja, het is niet te geloven, ik heb sportief gedaan hier op het eiland! Ik heb een berg beklommen! De hoogste ‘berg’ van het eiland: de christoffelberg! Wel 372 meter hoog! Lijkt niet veel (dacht ik eerst ook, ik heb ook topjes van 3500 meter beklommen...), maar, met de zon op je bolletje, klauterend over de rotsen, is het nog een hele beproeving kan ik je zeggen!
Het begon allemaal om 06.00 uur ’s ochtends. Vroeg opgestaan omdat we nog een eindje moesten rijden naar het christoffelpark en we geen zin hadden om op het heetste moment van de dag te gaan klimmen. Dus rond 07.00 uur gingen we op weg richting het park waar we rond 07.45 aankwamen. Lekker frisjes nog, dus betaald en naar binnen. We moesten eerst een stukje rijden met de auto tot de parkeerplaats en dan konden we gaan klimmen. Prima, doen we! Dus wij rijden en rijden tot de parkeerplaats. De weg werd wel erg zanderig en hobbelig, maar ’t zou wel goed zijn…’. Uiteindelijk zijn we op de parkeerplaats uitgestapt en begonnen aan de wandeling. Wel raar dat we de berg nog niet echt zagen en in het begin wel, maar ja..
Na een tijdje lopen (toch al best warm) stond er daar een bordje: “Seru bientu…” en “Exit”. Wat bleek: we waren heel de verkeerde berg aan het beklimmen :s We vonden het al zo raar dat het weggetje overdreven slecht was, dat er geen bordjes christoffelberg stonden en dat we hem niet maar zagen.. Vandaar dus.. Das shit! Wat nu? Nou, eerst de seru bientu nog maar even beklommen, want daar waren we nu toch bijna en toen… Ja, terug naar de auto maar. Onderweg naar de auto kwamen we nog een gids tegen die ons wist te vertellen dat we idd heel erg verkeerd zaten, dat we weer helemaal terug moesten, de waterflessen konden hervullen en dan bij een parkeerplaats stukken eerder moesten stoppen. Ok, dat dan maar!
Na een hobbelige weg terug, hervulling van flessen en weer een autoritje het park in, kwamen we langs een parkeerplaats waar inmiddels een heleboel auto’s stonden. Die hadden we op de heenweg dus niet gezien. Dit was wel de christoffelberg. Daar geparkeerd en ruim twee uur later dan gepland toch begonnen aan de ‘echte’ berg. Dit was een veel mooier pad door mooie natuur en langs mooie uitzichtplekjes.
Het was een echte klim, in de zon, langs stenen, rotsen en wandjes, maar… het was de moeite waard! Na een uur en een kwartier heel veel zweten, hijgen en drinken waren we op de top! En dat is heel erg mooi! Je kan heel het eiland zien en ziet alleen maar zee om je heen! Heel erg gaaf om te zien! Dit was al het klimmen en zweten zeker waard! Veel foto’tjes gemaakt, uitgewaaid, gezeten en uitgerust weer naar beneden!
We zijn op weg naar huis via cas abou gegaan. Dit strand wordt ook wel ‘bon bini beach’ genoemd, want hier is de gelijkgenaamde serie opgenomen. Het is een echt tropisch strandje met blauwe zee, palmbomen, wit zand en van die palmhutjes :)Nice! We hebben lekker gezwommen, wat gegeten en liggend op het strand de zonsondergang bekeken… Heel mooi en heel fijn…
Morgen ga ik met Jaimy naar klein curacao, dat is een klein eilandje op twee uur varen vanaf hier. We gaan daar heen met een bootje, krijgen daar ontbijt en gaan lekker heel de dag genieten van het schijnbaar te tropische onbewoonde eilandje :) We krijgen daar ook een bbq en gaan ’s avonds weer terug… Heb er zin in, lekker genieten…
Tot spreeks allemaal! Vind het altijd zo leuk om jullie berichtjes te lezen, blijf ze sturen, ik denk zeker wel eens terug aan jullie in Nederland. Soms mis ik het echt (ja, niet te geloven) om lekker een trui aan te trekken of onder een lekker donzen dekbedje te liggen.. En om door Nijmegen te fietsen, ff op de fiets naar de stad kan je je hier niet voorstellen!
Liefs Lot
Foto’s christoffelberg: http://www.mijnalbum.nl/Album=QV7GZE3W
03 December 2006 - 10:33
Anne:
jaa het fietsen door nijmegen met jou mis ik ook :( ik moest er net nog aan denken!! wel heel goed van je hoor, dat je de berg beklommen hebt! ik ben trots! hihi kus -
03 December 2006 - 10:36
Dea :
mooi stukje jullie hadden dus geen navigatie bij je .een beklimming die je maar met je vader moet gaan doen .ga ik wel uitslapen en een mooi boek lezen . groet en kus . -
03 December 2006 - 10:37
Joukje:
Hahahahaha, heeel slim om aan de verkeerde berg te beginnen ;) Het klinkt allemaal echt te mooi en ook de fotos zijn erg mooi! Klein Cura klinkt ook heeel wat beter dan hier dit vlakke land! Verwacht ik wel verslag van ;)
En hoe kan je de kou hier nou missen.. echt winter weer is het hier ook niet. beetje zo'n half half weer. Niet leuk dus!
Spreek je snel!
03 December 2006 - 10:37
Evelien:
Ik kan ook niet meer fietsen door Nijmegen want me band is lek :(
Zullen we ruilen? Ik naar jou toe lekker bruin worden, jij hier naar toe met een wolle trui in het pokke weer onder de dekens kruipen -
03 December 2006 - 11:09
Suuske:
wauw de foto's zijn echt prachtig!!
haha wat een actie om de 'verkeerde' berg te gaan beklimmen, maar mij zou het zelfde kunnen overkomen hoor ;)
En klein Curacao, vet zeg!!! Zul je ook wel zo poepie bruin weer vandaan komen ;) Hoop dat je niet misselijk op de boot word :)
KUsje -
03 December 2006 - 12:47
Elf!:
Boehh.. weer té mooie foto's, en té bruine mensen ;)
Lot.. geniet er maar van, je hebt nog maar een half jaar hehe
kus!! -
03 December 2006 - 16:03
Kris:
De Kris-berg :D haha zoals jij hem noemde! Heerlijk om te lezen die verhalen! Wat ik nog vergeten was te vertellen aan de telefoon, ze verkochten woensdag ook de single op de presentatie :). Dus je was er toch een beetje bij!
Kusje -
04 December 2006 - 10:51
Sandra:
Heey Lotte,
Leuk om nu je berichtjes te lezen vanuit het koude Nl..
Geniet er nog maar flink van.. want ik mis het nu ook allemaal al!!
XxX San.
Ps. bedankt voor je leuke berichtje in mijn boekje! -
04 December 2006 - 18:50
Marloes:
nou ik hoop dat wij zaterdag meer succes hebben met het beklimmen van de berg. -
04 December 2006 - 20:56
Trudie En Ton:
Hallo Lotte lief.
Eindelijk hebben we een bericht gelezen, dat ligt aan ons, wij zijn nog steeds wat digibeterig. Wat fijn dat je zoveel leuke dingen mee maakt. Wij klussen hier wat door, dat gaat nu wel lekker maar natuurlijk nog lang niet klaar. Hoe zit het naast al dat "kei leuke" gedoe is er ook nog iets seriues te doen?
Volgens mij gaat dat ook naar wens, ik hoor namelijk wel eens wat van mijn zussie.
Prettige sinterklaas en o, ja hoe was het met Beatrix op het eiland of ben je dat al lang weer vergeten?
Liefs Trudie en Ton -
04 December 2006 - 21:08
Ton:
Trudie kijkt niet maar ik wel dus ik ben geen of niet zo'n erge digibeet. Leuk wat je allemaal doet en vertel je ook nog een s iets over je werk of ....
wij zijn hard bezig met ons huis en de tuin en we geven 9 december een feestje voor de familie omdat we het al meer dan 35 jaar met elkaar uithouden - dan zien we ons kleinkind ook weer eens - met de kerst zijn onze moeders bij ons en gaan we naar het circus en daarna wandelen op de veluwe en daarna maar weer klussen groeten van ton -
22 December 2006 - 13:46
Lisanne En Puck:
hoi lotte,
Hoe gaat met jou?
We hebben net je foto's bekeken. We zijn nu bij Dea hapjes aan het maken voor het diner bij het bedrijf. Erg leuk dat je een eigen site hebt. nog veel plezier. Ik hoop dat we je snel weer zien.
Groetjes van Lisanne en Puck.
ps: We gaan vaker nog een mailtje sturen. -
28 December 2006 - 17:37
Ilse:
Heeej Lot,
Het is weer tijd voor een update, vind je ook niet ;) Toen je dit berichtje schreef was ik ook nog Dr. Maalwegbewoner, kun je nagaan! Was het afscheid van Jaimy zwaar? Zal best wel... Niet te veel verdrietig zijn, geniet van alle mooie dingen daar, want in Nederland is het koud en saaaaaaai :( enne blijf vooral schrijven!
kusss -
08 Januari 2007 - 14:39
Rachel:
heee lot!
echt super om al die berichtjes te lezen! best raar dat je daar nu 31 graden hebt! nou hier in nederland wil het ook maar geen winter worden hoor, tis hier in maastricht nog ruim 15 graden! en dat voor begin januari! kan me niet meer indenken dat met jouw verjaardag nog hebben geschaatst op de vijver bij elke!
je moeder vertelde dat je daar ook pianoles hebt! superleuk! ik ben zelf weer met moszkowski begonnen haha! dat was alweer een tijd geleden ;)! maar het gaat nog best aardig gelukkig!
heel veel plezier de komende weken met je ouders!
kheb natuurlijk ook weer leuke roddels en weetjes, maar die zal ik je persoonlijk mailen ;)!
tot mails!
xxx liefs rachel