Guatemala, Belize & Mexico
Blijf op de hoogte en volg Lotte
28 November 2012 | Mexico, Valladolid
Ik ga geen beloften meer doen over toekomstige reisverslagen, ik ga geen beloften meer doen over momenten dat ik iets ga schrijven, ik ga geen beloften meer doen dat ik snel wat van me laat horen en ik ga geen beloften meer doen over het plaatsen van fotos. Zo, dat lucht op. Maar met nog maar 6 weken in het vooruitzicht en een handvol landen elke week kan ik het niet meer bijhouden. Want ´dios´ (zoals ze hier zouden zeggen) wat heb ik veel gedaan in de afgelopen weken. En ´dios´ wat ik heb daar van genoten!!!
Mn hoogtepunt van Guatemala hebben jullie al kunnen lezen in mijn vorige verslag. Daarna ben ik geheel volgens NIET-plan naar Belize gegaan. Wilde dit land eigenlijk overslaan, maar kwam een meisje uit Nieuw-Zeeland tegen die mij foto´s liet zien van een eiland waar ze heen ging en toen was Lotte om. Lotte wilde ook. Lotte vergat haar planning. Lotte ging naar Belize! En Lotte kwam in een droomwereld terecht! Ik zou willen zeggen sluit even je ogen en stel je het volgende voor, maar dan kun je dit niet meer lezen, dus: lees het volgende en sluit daarna je ogen om er een beeld van te vormen. En ik zeg je, als je later de foto´s ziet (waar ik niks over beloof..), is het nog beter!
.... een eiland 150 km uit de kust van Belize. Op een reef, volledig bestaande uit palmbomen met palmbladeren groener dan groen en 1000´en kokosnoten, kraakhelder water in 100 verschillende tinten blauw, overal hangmatten, een omtrek zo klein dat je er in 10 minuten om heen loopt. Geen elektriciteit dus ´s avonds alleen kaarslicht en een prachtige sterrenhemel!!!... Op dit eiland heb ik 7 volle dagen niks anders gedaan dan snorkelen (met vissen, roggen, haaien), zwaaien in mn hangmat, lezen, eten en kokosnoten raspen en eten... Vis vangen en zelf schoonmaken, kokosnoten openslaan met machetes voor kokoswater; laat mij maar meedoen met expeditie robinson! 100% chill, 100% genieten! Sophie (meisje uit Nieuw-Zeeland) en ik hadden elkaars klok in ontwetendheid verzet, dus we leefden volledig bij de zon, maan en sterren. Klinkt dat niet romantisch? Eten wanneer je honger hebt, slapen wanneer je moe bent, rum en kokosnoot drinken wanneer je daar zin in hebt, zonsondergang kijken wanneer de zon onder gaat, douchen wanneer je je vies voelt en ga zo maar door. DIOS, wat een leven! Ik voelde me het gelukkigste meisje ter wereld! Jullie hebben geen idee!
Even wennen toen ik weer terug was in de bewoonde wereld, maar, inmiddels een paar dagen later en in Mexico weer helemaal op het reispad! Het echte mexico heb ik nog niet helemaal te pakken voor mijn gevoel. Ben voor mijn gevoel iets te snel van land naar land gehopt, maar het komt nog wel! Het mexicaanse eten al aardig onder de knie en al in een typische bar beland (met natuurlijk alle aandacht haha!), dus let maar op, binnen no time ben ik helemaal in mexicaanse sferen!
Ander nieuws: mn ticket naar de VS is ook geboekt! 17 december vlieg ik naar Tijuana (grens mexico - VS)! Aldaar word ik opgepikt door Sergio (een jongen die ik eerder in mijn reis ontmoet heb) en ga ik kerst vieren met hem en zijn familie! En waarschijnlijk (groot nieuws en ik ben zooooooo excited over dit feitje) in LAKE TAHOE! Alwaar ik het perfecte complete kerstplaatje heb, want Lake Tahoe is.... in de sneeuw! Ik ga kerst waarschijnlijk skiend vieren! Sneeuw, kou en een familie... Dat is wat kerst hoort te zijn voor mij! Me happy!
Goed, tot zover deze update, ik ga nu snel een bus pakken richting Tulum! Mexicaanse kust! Beloof verder niks ;)
Liefs!
28 November 2012 - 19:59
Jor:
Nou, dan beloof ik ook niks meer :) -
28 November 2012 - 20:31
Suuske:
Wauw! dat weekje op dat eiland klinkt als een soort van expeditie robinson!
En wat heerlijk dat je in de sneeuw kerst gaat vieren! Geniet er van de komende 6 weken!!
28 November 2012 - 20:45
Dea :
Ik heb mijn ogen weer open dan kan ik je bedanken voor het leuke bericht en je skischoen en kleding liggen hier hoor zal ik het komen brengen , want ik ben wel familie hoor
Kus Dea -
28 November 2012 - 21:53
Gerben:
Ik kan alleen maar instemmend knikken en glimlachen. -
29 November 2012 - 09:46
Lisette:
Ha Lot!
Jammer dat ik nooit in Belize ben geweest. Volgens mij echt TOP. Heerlijk lekker ontspannen.....
En Kerst in de sneeuw vieren. Goed geregeld meid!
Nou veel plezier nog!
XX -
29 November 2012 - 09:53
Hnk:
Wat een mooi verhaal, tranen in m'n ogen. -
01 December 2012 - 22:22
Kirs:
Wow lieve lot wat klinkt dit gaaf!
Goed gaan genieten van je laatste weken en ik wens je een heerlijke kerst!
Liefs, Kirs -
07 December 2012 - 12:33
Gerda:
Heerlijk om te lezen dat je zo geniet. Hou dit vast.
Nica was heerlijk en nu van +30 graden in -0 graden en sneeuw!
groet Gerda