Het Lake district
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
27 Januari 2012 | Argentinië, San Carlos de Bariloche
- Via RN40 (Route Nacional 40) vanuit Zuid-Patagonie naar boven. Wat een weg zeg! Ik snap waarom hij legendarisch is! Grotendeels niet geasfalteerd en hobbel-de-bobbel 2 keer 12 uur in de bus... Klinkt nu verschrikkelijk, maar het viel me eigenlijk best mee! Het landschap langs de route is echt onbegrijpelijk voor ons Nederlanders. Uuuuuuuuren achter elkaar alleen maar zand, stof en woestijnachtig landschap. Ongelovelijk!
- Kersen geplukt uit de boomgaarden van onze hosteleigenaar in Los Antiguos. Echt heerlijk! Al kersenetend in de zon een beetje plukken en een kijkje in het platteland leven van daar. Super!
- Paar dagen doorgebracht in El Bolson. Een klein dorpje aan het begin van het Lake District. Ineens was er weer groen! Valleien gevuld met 100 soorten groene bomen en meren. Prachtig! Als je het ziet na zoveel droogte en stof, ziet dit er echt uit als het paradijs! Het dorpje vond ik ook echt helemaal super. Het is een beetje een oud hippiestadje. Er zijn nog kleine marktjes met handgemaakt spul, onwijs veel vers fruit en muziek! Aan het einde van de middag duiken er overal live bandjes op en ligt iedereen chill te luisteren met een biertje (of jointje). Echt zo chill!! Wij hebben daar dan ook heerlijk ontspannen gedaan. Dagje naar het meer, dagje wandelen (warm, maar niet te ver en uitdagend als de vorige keer) en lekker rondgekeken. Pure ontspanning!
Nu zijn we in Bariloche. Een stad 2 uur verderop. De stad is aan een meer gelegen en het is hier prachtig! Helderblauwe meren en vergezichten ten overvloede (al wil dat nog wel eens tegenvallen, maar daar kom ik zo op terug). Gister hebben we met 2 deense jongens (die we 2 weken geleden hebben ontmoet in El Calafate en op de een of andere manier steeds tegen blijven komen, wat overigens echt heel erg leuk is, want we hebben onwijs veel lol met zijn vieren!) een auto gehuurd. We hebben een deel van de 7 meren route gereden. Zo fijn om een beetje vrijheid te hebben! Want altijd afhankelijk zijn van bussen is best vervelend soms! We hebben gezwommen bij afgelegen strandjes en prachtige natuur gezien! Maar ook hebben we de gevolgen van de rokende chileense vulkaan ervaren. Zo bizar! We waren in een dorpje en vonden et al wat mistig. Toen we echter beter keken, bleek het gewoon de neervallende as te zijn. De zon werd er door verbleekt en binnen no time lag er een hele laag as op onze auto. Langs de weg waren ze ook bezig met het opruimen er van, want er lagen gewoon bergen! Echter een paar km verder was er niks meer van te merken. Hangt dus echt helemaal af van hoe de wind staat. Van de ene op de andere dag kan het helder zijn, maar staat de wind verkeerd dan zie je niet meer dan een paar honderd meter en is het stoffig en assig.. Bijzonder!
Morgen vertrekken we richting Chili! Erg benieuwd hoe dat zal zijn! We zullen die vulkanen eens bekijken die zoveel overlast geven!
Wat betreft foto`s. Het is lastiger dan ik had verwacht om ze makkelijk up te loaden, dus verwacht niet teveel! Heb er inmiddels wel een aantal op facebook gezet, dus voor diegenen die dat ook hebben: geluk! Voor diegenen die dat niet hebben, maar wel wat willen zien. Voeg me maar even toe :)
Zo, dat was het weer even!
Liefs!
28 Januari 2012 - 10:41
Ellen:
Klinkt fantastisch Lotte! Volgens mij kan je foto's van Facebook delen als je mensen een link van je album geeft. Ook zonder dat ze lid zijn. -
29 Januari 2012 - 21:49
Lisanne:
Hee Lot!
Het klinkt echt geweldig allemaal :) Zeker bij het zien van die foto's word ik weer helemaal onrustig!
Kijk uit naar je volgende verhaaltje (zeker als ik aan de analyse zit is dit een welkom tussendoortje haha
xx -
29 Januari 2012 - 22:43
Dea:
na een druk verhuisweekend leuk om te lezen dat jij !!! je goed vermaakt kus Dea -
30 Januari 2012 - 09:06
Lisette:
Klinkt gaaf Lot! Je zal merken dat je steeds dezelfde mensen tegenkomt. Dat hadden Miran en ik in Midden Amerika ook. Veel mensen nemen toch dezelfde route waardoor je ze elke keer weer tegenkomt! Wel gezellig ieder geval :-)..
Have fun
30 Januari 2012 - 21:16
Kirsten:
Wow! Klinkt super lot!! Ik ga even je foto´s checken!:)
Liefs uit een wit nijmegen -
31 Januari 2012 - 13:23
`Marijke:
Hey Lotte ,wat leuk om je zo te volgen.
Veel plezier, ennnnnnnnn pas goed op jezelf he .Dag lieve Lot!!!!!!!!!!
Groeten van ons , uit Wamel....